luni, 18 iunie 2012

Despre cum creez CUPRINS-ul - actualizare

Despre cum creez CUPRINS-ul - actualizare

Postul apare cu dungi albe, ca inca nu stiu sa pun culoarea normala a sablonului, asa ca il las asa, ca nu asta este subiectul.


Mi-am dat seama ca varianta in care pui cuprinsul asa cum am  scris in postul http://blogpegoogle.blogspot.ro/2012/04/despre-cum-creez-cuprins-ul.html nu e buna, ca iti intinde cuprinsul cat e de lung pe foaie si devine imposibil.


Si m-am prins cum sa procedez:
La inceput e ca in postarea trecuta:


Introducerea unui CUPRINS in blogul blogspot de la Google:
Deschid o postare noua, nu intru la "scrieti" ci la HTML si acolo pun textul de mai jos:

<script style="text/javascript" src="http://www.abu-farhan.com/script/daftarisiblogger/blogtoc-min.js%22%3E%3C/script>
<script src="http://blogpegoogle.blogspot.com/feeds/posts/default?max-results=9999&alt=json-in-script&callback=loadtoc"></script>
 

Atentie, se inlocuieste  blogpegoogle cu denumirea blogului pentru care creez cuprinsul
Ca titlu i-am zis CUPRINS si, in plus ii pun Eticheta CUPRINS - asta devine important imediat.
Numai ca va aparea ca o postare obisnuita, si ca sa nu fie insirat pe prima pagina (de unde va disparea dupa mai multe postari noi), o sa-i programez publicarea intr-o data din trecut, si dau "publica", asa ca se va publica in trecut, si va aparea printre postarile din ziua respectiva.


Insa as dori sa fie accesibil din pagina principala, ca sa fie usor accesibil, asa ca aici e smecheria pe care am facut-o (greu m-am prins cum sa procedez): am intrat la Design, Aspect, Adaugati un obiect gadget, si de aici am ales Etichete / Etichete selectate/ imediat dedesubt apare nr. de etichete pe care le aveti si optiunea "editati", deci intrati in editare si debifati tot, apoi selectati doar eticheta CUPRINS. Eu am lasat apoi selectat "Alfabetic", "Lista" si am debifat "Afisati numarul de postari ....". Acest gadget l-am salvat in dreapta sus, in capul tuturor gadgeturilor. A, sa nu uit. Am sters denumirea acestui gadget "Etichete" si dupa ce am salvat a aparut doar denumirea de CUPRINS, asa cum vedeti pe pagina principala.

Sper ca se intelege, ca eu insami nu am fost multumita de varianta anterioara, din postul scris mai sus. Acuma e bine.


Mult mai e de lucru!
Daca vrea cineva sa vada cum mi-a iesit pe celelalte bloguri:
http://relativsori.blogspot.com
http://sorishop.blogspot.com
http://fashionfrontiere.blogspot.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu